Met passie bereid voor jou

In ons Aziatisch restaurant wordt alles zelf gemaakt door onze Thaise, Vietnamese en Chinese koks. Van Chinese dumplings en Vietnamese bouillon tot langzaam geroosterde Thaise chilipasta. We werken met verse ingredienten, biologisch vlees, duurzame vis en goede vleesvervangers voor onze Aziatische gerechten.

Aziatisch menu om te delen

Om veel te proeven kun je meerdere jasmijnhapjes bestellen om te delen met je tafelgenoten. Of neem ons verrassingsmenu met veel verschillende kleine Thaise, Vietnamese en Kantonese hapjes. Maar je kunt ook een hoofdgerecht bestellen, lekker voor jezelf.

Onze geschiedenis

Kanaalstraat Lombok, Utrecht.

1968

Opa zet nog de blauwe porseleinen leeuwen op de juiste plek (als bewakers richting de voordeur) en zijn afhaalrestaurant Lin Far is hierbij officieel geopend. Gasten staan in de rij met eigen pannen om die door opa en co te laten vullen met bami. Dat ze waarschijnlijk een verkeerde deksel meekrijgen was een probleem voor later. Chinees Indisch staat er op de kaart.  Niet echt Chinees, want ook onder Chinezen is bekend dat je de Hollander niet iets moet voorschotelen wat hij (nog) niet kent…

1983

Pa en ma gaan ervoor! Er komen hele Pekingeenden op de kaart. En nog meer lekkere Kantonese (Zuid-Chinese) gerechten. Opa verklaart hen voor gek. Maar de gasten genieten van de nieuwe smaken. Ook het interieur krijgt een opfrisser. Vooral de gezandstraalde Chinese landschappen en Chinese gedichten in de de grote spiegels aan de wanden zijn de trots van pa en ma.

2006

De derde generatie verandert het oude vertrouwde Chinees Indisch restaurant Lin Far in Aziatisch restaurant Jasmijn & ik. Met een strak interieur,  moderne werken van Chinese kunstenaars aan de wanden en een warme Oosterse sfeer. De Chinese spiegels van pa en ma hebben (ondanks hun aandringen) het niet overleefd. Maar de blauwe leeuwen (meermalen gevallen en gelijmd) en lachende Boeddha van opa “bewaken” nog steeds ons restaurant. De kaart wordt veel kleiner en authentieker. Want de moderne “ik” wil juist overrompeld worden door de exotische smaken en texturen van de Thaise, Vietnamese en Kantonese gerechten. Kom proeven en laat je verrassen!

De twee bewaker-leeuwtjes van opa.

De twee bewaker-leeuwtjes van opa.