Jasmijn & ik hapjes

 

Courgette-kokosroomsoep (Vegan-Lv-Gv)
Romige en pittige soep van geroosterde courgettes, kokos en groene chili’s. Afgemaakt met geurige olie van citroengras en gepaneerde champignons.

Boeddhabuikjes     (Vegan-Lv)
Drie gebakken dumplings met een vulling van groenten en shiitakes. De groenten zijn met de hand gesneden voor een stevige bite. Geserveerd met een chili-sojasaus.

Vietnamese lenterollen met tofu en mango (Vegan-Lv-Gv)
Koude Vietnamese lenterollen van rijstpapier gevuld met in sereh gebakken tofu, knapperige groenten en mango,  met een hoisin-pinda dipsausje. (glutenvrije optie: sausje van chili en limoen)

Krokante lenterollen met gamba en kip  (Lv)
Twee gefrituurde lenterollen met hele gamba’s en gehakt van kippendij, geserveerd met gestoomde rijstnoedels in vissaus.

Gestoomde buideltjes met gamba en bamboe (Lv)
Vier gestoomde buideltjes gevuld met gamba en bamboe, met groene asperges en knoflook-gember sojasaus.

Pittige en zoete tofu met Thaise basilicum (Vegan-Lv-Gv)
Tofublokjes en sperzieboontjes in een aromatische saus van chilipepers, krachai en Thaise basilicum. Geserveerd met gestoomde broodjes.
Glutenvrije optie: rijst in plaats van broodjes

Eendenborst met vijf kruiden en pannekoekjes  (Lv – Gv)
Dunne plakjes eendenborstfilet gemarineerd met knoflook, gember en vers gemalen vijf-kruidenpoeder. Geserveerd met een chutney van pruimen en gestoomde flensjes. Glutenvrije optie: rijst in plaats van flensjes

Spinaziesalade met gekarameliseerde walnoten    (Lv-Gv-Vegan)
Salade van spinazie en rode bietjes, paprika met een frisse dressing van rode chili, gemalen cashewnoten en Thaise basilicum, afgemaakt met gekarameliseerde  walnoten.

Rib eye teriyaki   (Lv-Gv)
Smaakvolle rib eye, gekarameliseerd in een zoete saus van soja, gember en mirin, met witte sesamzaadjes

Dorade filet met sinaasappel en gember    (Lv – Gv)
Op de huid gebakken doradefilet op een bedje van venkel met een sinaasappel-gembersaus.

Rode curry met kip   (Lv-Gv)
Pittige curry met malse kippendijfilet, kokosroom, groenten en kruidige olie van korianderwortel en limoenblad. De aromatische groene  geserveerd met jasmijnrijst.  Visoptie: met gamba’s                                                                                                                                                                                                      Vegan optie: met tofu en cashewnoten

 

 

Veg: vegetarisch of vegetarisch alternatief mogelijk.
Vegan: veganistisch of veganistisch alternatief mogelijk
Lv: lactosevrij of lactosevrij alternatief mogelijk.
Gv: glutenvrij of glutenvrij alternatief mogelijk.