Jasmijn dessert

Zoet & zacht     (Lv-Gv)               € 9,25
Een luchtig en smeuïg taartje van pure chocolade met romig ijs van Vietnamese koffie, geserveerd met banaan in karamel-vanillesaus en krokante kokoskaramel.

Lactosevrije optie: zonder Vietnamese koffie ijs.
Dessertwijnsuggestie: Pedro Ximénez 1927

Crispy banaan met avocado-munt ijs     (Vegan-Lv-Gv)               € 8,95

Gebakken banaan met fris ijs gemaakt van avocado en munt.
Dessertwijnsuggestie: Sauternes 2016

Warm & romig       (Vegan-Lv-Gv)                   € 9,25
Licht gezoete zwarte kleefrijst met friszoete mango-kokossaus en krokante kokosrasp van bruine palmsuiker en sesam. Geserveerd met zoete citroengras-kokosmelk.
Dessertwijnsuggestie: Sauternes 2016

wijnen bij het dessert

Bodegas Alvear – Pedro Ximénez 1927               € 7,25
Spanje – Andalusië
Druivensoort: Pedro Ximénez

In het Zuid-Spaanse stadje Montilla ligt Bodegas Alvear. Een oud wijnhuis dat gespecialiseerd is in het maken van Pedro Ximénez wijnen. Gemaakt van Pedro Ximénez druiven die na de oogst in de hete Andalusische zon te drogen worden gelegd. Tijdens dit indrogingsproces verdampt veel vocht dat in de druif zit zodat het natuurlijk suikergehalte en de concentratie fors toenemen. Na de gisting volgt een rijping op Amerikaanse eikenhouten vaten. Deze vaten worden gestapeld bovenop vaten Pedro Ximénez van eerdere oogsten. Omdat de vaten met elkaar in verbinding staan loopt de inhoud van het ene vat langzaam over in het andere. Het onderste, meest oude vat dateert uit 1927.

Op deze klassieke wijze wordt deze donkere, licht bruin gekleurde dessertwijn gemaakt. Deze dikke stroperige wijn is intens geurend naar gekonfijt fruit. De volzoete smaak is geurig en heeft voldoende frisheid in de complex aanhoudende afdronk. Een prachtige wijn om te drinken bij chocoladedesserts.

Château Gravas – Sauternes 2016        € 6,95
Frankrijk, Sud-Ouest
Druivenras: Muscadelle, Sauvignon Blanc, Semillon

Het legendarische wijngebied Sauternes ligt ten zuidoosten van de stad Bordeaux, hier komen de mooiste zoete wijnen ter wereld vandaan. Een diep goudgeel gekleurde wijn met een weelderig aroma van rijp geel fruit en gedroogde abrikozen. De rijke, volle en elegante smaak heeft tonen van honing en eindigt met een lang aanhoudende afdronk.

Vegan: veganistisch of veganistisch alternatief mogelijk.
Lv: lactosevrij of lactosevrij alternatief mogelijk.
Gv: glutenvrij of glutenvrij alternatief mogelijk.